Hypotheek voor starters

Nu een huis kopen als starter heeft vele voordelen:

  • De rente is historisch laag.
  • Kopen is nu vaak goedkoper dan huren.
  • Je bouwt vermogen op.

Bereken globaal wat je als starter maximaal kunt lenen.

Nationale Hypotheek Garantie

Profiteer van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Tot een bepaald maximum is Nationale Hypotheek Garantie mogelijk. Hierdoor krijg je een extra rentekorting van de bank en extra zekerheid voor jezelf.

Starterslening

Veel gemeenten stimuleren hun woningmarkt door het beschikbaar stellen van de zogenaamde starterslening. Als starter ontvang je een maximaal percentage van de koopsom als een extra lening. Hierbij hoeft in elk geval gedurende de eerste 3 jaar geen rente of aflossing over betaald te worden. Elke gemeente stelt afzonderlijk de condities en het maximumbedrag vast.

De regeling wordt voor de gemeenten uitgevoerd door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SvN). Na 3 jaar volgt hertoetsing en bepaalt het SvN tegen welke rentekorting de lening nog verstrekt kan worden. De rente staat 15 jaar vast. Tussentijds aflossen van deze lening is volkomen boetevrij.

Kopen voordeliger dan huren?

Veel jonge mensen die voor het eerst op zichzelf willen gaan wonen twijfelen tussen huren of kopen. Huren lijkt voor sommige mensen gemakkelijker en voordeliger omdat je huurtoeslag kunt krijgen. Het kopen van een woning is echter op de lange termijn voordeliger. Met een juiste hypotheek kun je voordeliger uit zijn dan wanneer je gaat huren.

Persoonlijk Advies

Als je wilt weten welke hypotheek voor jou het meest gunstig is en het beste past bij je huidige en toekomstige persoonlijke situatie maak dan snel een afspraak met ons.