Hypotheek voor doorstromers

Na jaren prettig gewoond te hebben in je huidige woning heb je misschien de behoefte aan een andere woning. Dit kan komen door gezinsuitbreiding, kinderen die uit huis gaan, dat je graag een tuin wilt, een woning in een leukere buurt ziet of in een andere stad wilt wonen.

Waarschijnlijk zit je dan met de volgende vragen:

  • Moet ik eerst kijken naar een nieuwe woning of eerst mijn oude verkopen?
  • Wat kan ik doen met de overwaarde op mijn woning?
  • Mijn oude woning staat onder water (oftewel: de lopende hypotheek is hoger dan de verkoopwaarde van de woning). Kan ik nu wel een ander huis kopen?

Al deze vragen kunnen wij het beste in een persoonlijk gesprek beantwoorden. Een goede voorbereiding vóórdat je naar een andere woning gaat kijken is het veiligst en voorkomt teleurstellingen.

Bereken globaal wat je maximaal kunt lenen of welke koopsom je op basis van je inkomen maximaal kunt betalen.

Je hypotheek meenemen bij verhuizing?

Het meeverhuizen van je hypotheek betekent niet dat je de hypotheek daadwerkelijk kunt meenemen. Je hypotheek is namelijk gekoppeld aan je oude woning. Je neemt alleen de voorwaarden mee zoals de lage rente en de vorm. De hypotheekverstrekker ziet het verhuizen naar je nieuwe woning dan ook als een nieuwe hypotheekaanvraag. Er zal dus opnieuw worden gekeken of je op basis van je huidige inkomen het hypotheekbedrag kunt lenen.

Nationale Hypotheek Garantie

Profiteer van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Tot een bepaald maximum is Nationale Hypotheek Garantie mogelijk. Hierdoor krijg je een extra rentekorting van de bank en extra zekerheid voor jezelf.

Persoonlijk advies

Welke van deze opties voor jou het meest gunstig is en het beste past bij je huidige en toekomstige persoonlijke situatie is ingewikkeld. Dit vergt een uitgebreid advies waarvoor je een afspraak met ons kunt maken.