Hypotheek voor verbouwing

Je bent van plan je woning te gaan verbouwen. De verbouwing financieren kan op een aantal manieren:

  • Door een onderhandse verhoging of een tweede hypotheek bij dezelfde geldverstrekker.
  • Door het oversluiten en verhogen van de lopende hypotheek bij een andere geldverstrekker.
  • Door een consumptief krediet.
  • Door middel van spaargeld.

Bereken globaal wat je maximaal kunt lenen

Onderhands verhogen of een tweede hypotheek

Je kunt een onderhandse verhoging bij de geldverstrekker aanvragen als je bij het afsluiten van je hypotheek een hogere inschrijving hebt genomen. Je hoeft dan niet naar de notaris en bespaart dan op de notariskosten.

Als je bij het afsluiten van je hypotheek geen rekening hebt gehouden met een hogere inschrijving dan zul je een tweede hypotheek moeten afsluiten. Een tweede hypotheek is een extra hypotheek die je afsluit op je bestaande woning. Dit doe je bij je huidige geldverstrekker. Hiervoor moet je wel naar de notaris.

Oversluiten van je hypotheek

Soms kan het beter zijn om je huidige hypotheek over te sluiten naar een nieuwe hypotheek bij een andere geldverstrekker.  Denk hierbij aan bijvoorbeeld een lage rente over de gehele hypotheek en betere voorwaarden.

Nationale Hypotheek Garantie

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om de verhoging, 2e hypotheek of het oversluiten van de hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie aan te vragen. Hierdoor krijg je een extra rentekorting van de bank en extra zekerheid voor jezelf.

Persoonlijk Advies

Welke van deze opties voor jou het meest gunstig is en het beste past bij je huidige en toekomstige persoonlijke situatie is ingewikkeld. Dit vergt een uitgebreid advies waarvoor je een afspraak met ons kunt maken.